Az elme evolúciója

A pozitív gondolkodás határai

Dr. David R. Hawkins az érzékelés három szintjét különbözteti meg. Az első szint a test. A testünket, és a környező világunkat érzékszerveink által fogjuk fel, ismerjük meg, érezzük. De ahhoz, hogy a testünk és érzékszerveink jeleit, jelenlétét, környező világunk impulzusait felfogjuk, egy magasabb szintre van szükség.

Ez a második, magasabb szint az elménk, a tudatunk. Milyen jól mutatja a magyar nyelv a lényeget: elménk él, és tud a tudatunk, ha tudatosak vagyunk – sőt ha nem vagyunk éppen tudatosak, vagy éppen eszméletünknél, elménk akkor is elraktározza az információkat a tudatalattinkba. Érzékszerveink jeleit tehát elménk fogadja be, és értelmezi.

De a magasabb szinten énünk értelmezi létünket. Ez a harmadik szint a legmagasabb. Énünk, ez a sokak számára misztikus és megfoghatatlan valami, ami mi vagyunk, a személyiségünk, az érzéseink, a lelkivilágunk, a lelkünk, isteni részünk, felsőbb énünk – hívhatjuk sokféleképpen, gondolhatunk rá különböző elvont fogalmakat alkotva.

De mi az, amit elménkben elraktároztunk? Az a temérdek emlék, következtetés és történés, ami eddigi életünkben eljutott elménkbe, bejutott agyunkba? A Békés harcos szavai jutnak eszembe. „Olyan nincs, hogy nem történik semmi!” És körül pillant a kamera, megmutatva a világ ezer apróbb-nagyobb eseményét. Hangok, színek, mozdulatok erdeje. Ezt mind megtaláljuk agyunk legmélyén.

Sok évvel ezelőtt azt tanultam, és mint igazságot el is fogadtam, hogy agyunk olyan, mint egy pohár víz. Mikor megszületünk, tiszta víz van benne. Ahogy életünk halad előre egyre több tinta kerül a vízbe. Családi viszályok, szülői, iskolai programok, a média hatásai, kudarcok, hitek és tévhitek. Így épül fel egész mai hitrendszerünk.

Ez helyes, ez helytelen. Ezt így kell csinálni, mert így jó. Ez így működik. Ez az ember ilyen. Az meg olyan. Az élet nehéz, de igazságos. A pénzért keményen meg kell dolgozni. Öltözz fel melegen, mert megfázol. És folytathatnám napestig. Tele van a fejünk ezekkel a szövegekkel.

S akkor jött a megoldás: A tintát nem tudod kivenni a vízből, de hígíthatod! Jött a pozitív gondolkodás. Olvass, járj el pozitív, előrevivő előadásokra, rendezvényekre, tisztítsd a fejed, öntsd bele a tiszta vizet, hígítsd a vizet.

Egy nagy igazság is része volt ennek az elvnek: Amilyen könyveket olvasol ma, és amilyen emberek körülvesznek, olyan leszel öt év múlva!

És működött a dolog. Tényleg tanultunk, tisztult az agyunk, de a folyamat rém lassú volt.

Egészen mostanáig!

Fehérítsd ki a tintát – Access Bars

Mi történik, ha mégis van mód arra, hogy a pohár vízben oldott tintát eltüntessük? Hogy a víz ismét tiszta legyen? Hogy elménk tisztán és feszültségmentesen működjön? Mi van, ha meg tudunk szabadulni megrögzött szokásainktól, begyepesedett hitrendszerünktől?

Sőt, mi lesz, ha megtanulunk kérdezni, és életünk főbb döntéseit kérdésekkel támasztjuk alá, felszabadítva ezzel a saját és az Univerzum kreativitását? Micsoda szabadság köszönthet ránk, ha felszabadulunk elménk előre meghatározó korlátai alól!

Kérdésben élni? Hát az meg mit jelent? Most tényleg azt mondod, hogy egy Access Bars kezelés ennyit jelenthet? Hogy ennyit adhat nem csak nekem, hanem az emberiségnek is?

Na, ezt jelenti kérdésben élni: Kérdezünk.

És mit adhat az embereknek, és az emberiségnek az Access Bars?

domperKépzeld el, hogy napról napra haladva tisztogatod az elméd tudatos részét meditációval, pozitív gondolkodással, jógázol, stb. Aztán jön egy Access Bars kezelés, és az agyadból dömperrel tolják ki az anyagot! Hogyan érezheted utána magad? Mennyivel szabadabban?

És a hab a tortán, aki a kezeléseket végzi, arra is hat a kezelés! Visszahat! Sőt ha egy ember elméje tisztulni kezd, ez még a környezetére is kihat!

„Az emelkedő dagály minden hajót felemel” tartja a mondás. Kezded már érteni, hogy mi van a kezedben?

Még mi is csak most jövünk rá, de már közeledünk. És mi lehet még ennél is sokkal jobb?

A Veszprém Bowen oldalon található leírás az Access Bars módszerről. Feleségem és én magam is végzünk kezeléseket, Judit mint Access Bars facilitator tanítja is az Access Bars kezelést.

Milyen előnyökkel jár ha valaki elvégzi a tanfolyamot?

Egy olyan világ tárul ki előtte, amit eddig nem ismert. A tanfolyamon kapott és adott kezelések elindítják az úton. Adhat kezeléseket az ismerőseinek, de akár vállalkozásként is üzemeltetheti a módszert.

Nem titkolt célunk, hogy annyi emberrel ismertessük meg az Access Consciousness eszközeit, amennyivel csak tudjuk, mert erre mindenkinek szüksége van, és ezzel mindenkinek csak adni tudunk.

És mi lehet – de tényleg – még ennél is jobb?

Címke: ,