A kezelés menete

Bowen kezelésA Bowen Technika alkalmazása körülbelül 30 percet vesz igénybe. A kezelés ülve vagy fekve történik, függően az egyedi kezelési helyzettől és állapottól.

Kezelés előtt egy rövid állapotfelmérés során megbeszéljük a kezelés okát, előtörténetét. Bemutatom a Bowen módszer működését, elmondom a kezelés menetét.

A kezelés jellemzően ruhában történik, 1-2 kezelési területet kivéve. Célszerű lezser, puha, nem túl feszes ruhába öltözni – farmerben nehéz kezelni.

A módszer csendet és nyugalmat igényel, hogy a Bowen mozdulatok közötti szünetekben ellazulva érezékelje saját testét és annak reakcióit.

A Bowen Technika célorientált módszer, csak azokon a területeken dolgozom, illetve azokat a mozdulatokat végzem el, amikre az adott probléma megoldásához szükség van.

A mozdulatok az izmok-kötőszövetek felett történnek. Lágyak és nem fájdalmasak, hatásuk során azonban kelthetnek fizikai érzeteket.

A kezelési időszakban a Bowen módszer használatával párhuzamosan nem javasolt más manuál módszer használata – csontkovács, akupunktúra, masszázs – a kezelés előtt 3-4 nappal, illetve a kezelések után 5 napig.

A Bowen Technika működési mechanizmusa miatt – a test öngyógyító folyamatainak beindítása – több kezelés is szükséges lehet, átlagosan azt mondhatjuk, hogy legalább 3 kezelésre lehet számítani. A kezelések közölt a javasolt idő 5-10 nap, így a kezelést hetente érdemes végezni. Ebben az időszakban tehát lehetőség szerint kerülni kell más fizikális terápiákat.

A kezelés végén megbeszéljük az elvégzett munka hatásait, a következő kezelésig szükséges teendőket, és a következő kezelés időpontját.

Hosszabb ideje fennálló probléma esetén, ha több kezelés szükséges, 6-8 hét kezelés után 3-4 hét szünetet tartunk a folytatás előtt. (Ebben az esetben a kezelések ára természetesen alkalmazkodik a hosszabb kezelési igényhez.)

Bowen Technika és Access Bars?

Tapasztalataim szerint a Bowen Technika testet pihentető, relaxáló hatását remekül kiegészíti a Bars kezelés, ez a kitűnő relaxáló fejkezelés. Relaxálás – egy mondatban kétszer is, mert a Test-Lélek-Szellem egysége jegyében a test és lélek lazulása kiegészítik egymást.

Ezért minden Bowen kezelés után alkalmazok egy fejkezelés fogást, amely a kezelés hatását kiegészíti és fixálja, illetve igény szerint mindkét kezelést elvégzem egy kezelés során. A fejkezelés első esetben ingyenes,  a továbbiakban fél ár alatt elérhető.

Címke: ,