A Bowen Technika eredete

Thomas Bowen képeA Bowen Technika (Bowtech) Thomas Bowenről kapta a nevét. Thomas Bowen Ausztráliában élt 1916 és 1982 között, minimalista terapeuta volt. Az emberi testet nagy bölcsességgel és ráérzéssel térképezte fel, autodidakta módon szerezve és fejlesztve tudását. A második világháborúban szolgálva támadt benne érdeklődés az emberek fájdalmának csökkentése iránt. Egy teljesen egyedi kezelési rendszert hozott létre, amit Bowen Technika néven ismernek világszerte.

Az 1950-es évek közepétől építette és fejlesztette rendszerét, majd 30 éven keresztül dolgozva, és segítve a körülötte élők különböző egészségi problémáin. Tudását égi ajándéknak tekintette.

Thomas Bowen képes volt néhány egyszerű mozdulattal megoldani az emberek egészségi problémáit. Híre bejárta az országot, és egyre többen keresték fel kezelésért. Egy felmérés szerint 1974-ben napi 60 embert kezelt, ez évente 13 000 pácienst jelentett, és mindezt 88%-os sikerrel!

Elanie és Oswald RentschAmikor úgy érezte, hogy itt az ideje, 1974-ben, átadta tudását a Rentsch házaspárnak. Elanie és Oswald Rentsch két és fél éven keresztül tanulmányozta és dokumentálta Thomas Bowen munkáját, és 1986-tól kezdték tanítani világszerte a Bowen alkalmazókat. Több mint 20 000 alkalmazó vett már részt a tanfolyamokon.

Címke: