Kezelési tapasztalatok

Ezen az oldalon megosztok néhány kezelési tapasztalatot, amit az elmúlt években a Bowen módszer alkalmazása közben szereztem.

Természetesen minden tünet, és minden kezelés egyedi, nem lehet azt állítani, hogy ugyanaz fog történni minden esetben, mint ami valakivel megesett. De talán a módszer működését és hatásait segítenek ezek az esetek jobban megérteni.

Az itt következő esetek némelyikénél azonnali és gyors javulás következett be,azonban sok esetben a hatás hosszabb távú, nem ilyen látványos!

Két saját tapasztalattal kezdem:

Bal combom kezdett fájni, a comb külső oldalán ahol jószerivel csak az izmok futnak. Nem húztam meg, nem ütöttem meg, mégis úgy fájt, hogy nem tudtam lábra állni és éjszaka aludni. Feleségemet, Juditot kértem meg, hogy bár nem ért hozzá, de nyomkodjon meg itt és ott – egy hátsócomb kezelést hajtottunk távirányítással végre. Ez reggel volt, egy fájdalmas éjszaka után.  Délutánra belázasodtam, ültem a TV előtt és fájtam. Másnap reggel felébredtem, kiugrottam az ágyból, és csak fél óra múlva jutott eszembe, hogy jé, nem fáj a lábam! Nyom nélkül eltűnt a fájdalom.

Egy évvel ezelőtt hullámokban jöttek hozzám az emberek derékfájással – addig-addig, míg végül az én derekam állt be, annyira, hogy éjszaka csak úgy tudtam megfordulni, hogy egy pontot nyomtam a hátamon az egyik ujjammal. Két napig bírtam, de bár fájt, élni is kellett, így a családdal uszodába mentünk. Úszás után – érdekes, ekkor nem fájt – beültünk a langyos vízbe. Ott jutott eszembe, hogy megpróbáljam kezelni magam. A medence pereme elég magas, és nagy fájdalommal járt besiklani róla a vízbe. 2×2 mozdulatot végeztem a derekamon, és éreztem, hogy „behatott”, a lélegzetem is elállt egy pillanatra. Fájdalmas volt kimászni a medencéből – pláne férfias tartással J, de másnap reggelre elmúlt a fájdalom.

További tapasztalatok:

Van két mozdulat a tarkón, amelyek az egész szervezetre hathatnak. Egy lány járt nálunk, akinek elég érzékeny az idegrendszere. Fejgörcse volt, nyomott arckifejezés, karikás szem. Két óra szenvedés után felajánlottam, hogy megnyomok a fején két pontot, és bár kissé hitetlenül, de elfogadta. A hatás engem is meglepett: 5 másodperc múlva kihúzta és elkiáltotta magát: Elmúlt! 1 perc múlva eltűntek a karikák a szeme alól, és teljesen jól volt! Még egyszer leírom: Ilyet én sem láttam előtte, és valószínűleg a fiatal és érzékeny idegrendszer is szerepet játszott ebben a hirtelen változásban.

Az első kezelésem véletlenül történt: Egy hölgy mesélte, hogy a lánya menzesze 10 hónapja kimaradt. Akkor még tanfolyamra jártam, és kihúztam magam, hogy na majd én! Elmondtam mivel foglalkozom, és hogy esetleg tudok segíteni. A hölgy abszolút komolyan vette, és fél óra múlva ott voltak nálam. Mélyvíz! Elvégeztem néhány alapmozdulatot, és a leány hazament. Két hónap múlva mentem a következő tanfolyamra, és szükségem volt az elvégzett munka eredményeire. Mikor felhívtam, alig is emlékezett vissza: Ja, egy hét múlva megjött! – mondta. Ez volt az első sikerélményem a Bowen módszerrel.

Egyszer egy ismerős idősebb hölgy jött át derékfájással. Nem tudott aludni, mozogni is alig. Meghúzta kertészkedés közben. A kezelés után éjszaka nagyon fájt a dereka-háta, de másnap délben egyik pillanatról a másikra elmúlt. Azóta sem tért vissza a fájdalom.

A kezelésekkel be serkenteni lehet a keringési rendszert is. Egy hölgy jött hozzám dagadó, vizesedő lábakkal, néhány kezelés után lábairól szépen lehúzódott a püffedés.

Kezeltem gyomor és bélpanaszokkal egy hölgyet. 3-4 kezelés után egy nagy tisztulást élt meg, egy napon keresztül tartott, de jelentősen javultak a tünetei.

Járt nálam egy hölgy azzal a tünettel, hogy zsibbadnak az ujjai mindkét karján. 4-5 kezelés után elmúltak a tünetek, egy évvel később találkoztam vele, és nem tért vissza a zsibbadás.

Egy családi tapasztalat:

A hölgy válla hónapok óta fájt, egyre rosszabb lett, eljutott odáig, hogy a legegyszerűbb dolgokat is nehezen végezte, ráadásul jobb kezesként a jobb válla fájt. Akkor kezeltem, amikor épp találkoztunk. Az első kezelés után jobban lett a válla, a második vagy harmadik után teljesen elmúlt a fájdalom.

Előadás közben:

Felkértek egy előadásra, és közben bemutattam az oldalon látható videón szereplő kezelést. Történetesen egy beállt nyakú hölgyet is kezeltem, akinek ott helyben elmúlt a nyakfájása. Mondhatom, elég nagy meglepetést okoztam a hallgatóságnak.

Kiegészítő kezelés:

Sarkon található sarkantyú problémával fordult hozzám egy kliens. Itt már kialakult a csont elváltozása, csak a tünetek enyhítésére volt mód, illetve a hölgy lézeres kezelésre is járt. Jelenleg a tünetek lecsökkentek, és ez segít elérni azt a célt, melyet az orvosa tűzött ki, hogy ha lehet, ne kelljen műteni a hölgyet.

Egy hölgy véleménye:

Térdprotézissel, merevséggel és fájdalommal a másik térdben és a csípő mindkét oldalán:
“Köszönöm, hogy eljöhettem, és részese lehettem e kezelésnek! Tudok ismét nevetni, és boldog vagyok, köszönöm!”

És egy baráté:

Nagyon köszönöm még egyszer a tegnap esti törődést. Ma már fel tudom emelni a kezem, nincs már az a nagy fájdalom.
A nyelőcsövem sem fájt a kezelések óta 🙂 Igaz egész este rázott a hideg, rettentően fáztam. De mára mintha kicseréltek volna!!!
Áldás, hála és köszönet!!!!

FIGYELEM!

A Bowen kezelés nem helyettesíti a szakszerű orvosi beavatkozást! A fenti példák és esetek egy részében a kliensek az orvosi diagnosztikai vizsgálat és kezelés közben-után jöttek el Bowen kezelésre, ahol pedig nem így történt, kifejezetten javasoltam azt, hogy forduljanak orvoshoz. Ennek az eljárásnak az indoklása és magyarázata a Kihez forduljak menüpont alatt megtalálható.

Címke: ,