Kihez forduljak

Kihez forduljak, hová menjek, ha bajom van? Ha a páromnak, a gyermekemnek, a szüleimnek baja van?

Erre a kérdésre a gyors és logikus válasz: Orvoshoz. Először orvoshoz.

Miért? Gondolja végig a következőket: A világ sok, a történelem folyamán hatalmas pusztítást végzett betegségének ellenszerét találta meg a modern orvostudomány – és képviselőjeként Magyar orvosok, például Semmelweis Ignác.

Az orvosokat éveken keresztül képzik, elméletben és gyakorlatban egyaránt, egyénileg és csapatban együtt is dolgoznak, hosszú tapasztalatok alapján kifejlesztett modern eszközöket használnak, így olyan kollektív diagnosztikai tudás és eszköztár birtokában vannak, amely hatalmas segítség és érték az egészségi problémák okának megállapításában.

Még egy érv: Tudjuk, hogy életünk történései, és életminőségünk nagy részben attól függ, hogy hogyan gondolkozunk. Közérzetünk a gondolkodásunk terméke is. Ha azt gondoljuk, azt hisszük, hogy betegek vagyunk, azzá is válhatunk. A vonzás törvénye azt mondja, amire sokat gondolunk, az megtörténik. Tegyük hát meg magunknak azt a szívességet, hogy letisztázzuk, mi is a valós helyzet egészségi állapotunk szempontjából!

A nyugati orvoslás, mint egyik pólus mellett létezik a keleti gyógyítási felfogás, mely nem ellentétes pólusként működik, hanem kiegészíti, teljessé teszi a másikat. Holisztikus szemléletet képvisel, azaz az egész embert veszi figyelembe, mint testi – lelki – szellemi lényt. Magyarországon és Európában sok természetgyógyász követi ezt a felfogást, és használ évezredek óta létező tudást, vagy annak egy jól kidolgozott és hivatalosan is elfogadott modernizált változatát, például akupunktúra, kineziológia, Bach virágterápia, homeopátia.

Ha teljessé szeretné tenni a képet egészségi állapotáról, azt javaslom, keressen fel természetgyógyászt is.

Saját egészségünk érdekében nekünk magunknak is meg kell tanulnunk a saját működésünket, szakértővé kell válnunk saját életünkben, így azt is ki kell választanunk, hogy kiknek a szakvéleményét kérjük ki.

Ha már kialakult a képe arról, hogy hol tart Ön, és mi a valós helyzet, akkor döntheti el a legjobban, hogy hogyan lépjen tovább.

Mit ajánl a Bowen módszer?

A  Bowen Technika egy nagyon finom, relaxációs, kötőszövetet stimuláló kezelés, amely a szervezet öngyógyító képességét hivatott helyre állítani. Nincs mellékhatása, nem ártalmas és gyakorlatilag bármilyen testi állapot pozitív befolyásolására alkalmas.

Miért ennyire eredményes?

Az emberi szervezet hallatlanul összetett és bonyolult rendszer, mely úgy lett megalkotva, hogy képes nem csak túlélni sokszor abszurd környezetben is, de regenerálni is önmagát, meggyógyítani saját magát. A Bowen módszerrel ezt a folyamatot lehet elindítani, erősíteni és gyorsítani.

Thomas Bowen tudta, hogy hogyan adjon a testnek olyan impulzusokat, melyekre az gyógyulással válaszol. Ez adja a módszer eredményességét és értékét.

A Bowen Technika működéséről a jobb oldali menüpontok alatt olvashat bővebben.