Ma 100 éve született Thomas Bowen

Ma emlékezünk az 1916 április 18-án született Thomas Ambrose Bowen századik születésnapjára. Szeretném elmondani, milyen hálát és nagyrabecsülést érzek.

tom-bowen-photoThomas Bowen az ausztráliai Victoria állam Geelong városában lévő klinikáján dolgozott. Nagy érzékenységgel és beleérző képességgel kezelte az embereket, finom fogásaival beindítva szervezetük öngyógyító folyamatait. Volt olyan év, amikor 13 000 embert kezelt, jelentős részüket sikeresen.

1974-ben kezdte átadni tudását Elanie és Oswald Rentsch-nek. Elanie-t egy baleset után kezelte. Szinte regénybe illő történet után kezdte el a Rentsch házaspár tanulmányozni, majd átvenni módszerét. Két és fél év közös munka után alkotta meg, majd kezdte el tanítani a Rentsch házaspár a ma használt strukturált technikát.

Thomas Bowen öröksége emberek sokaságának érinti meg – szó szerint – az életét. Alkalmazók tízezreit képezték és képzik ma is sok országban, többek között Magyarországon is. Próbálják átadni, és mi alkalmazók megkíséreljük követni azt az érzékenységet, és figyelmet, ami Thomas Bowenben az emberek testével, testi-lelki jóllétével kapcsolatban megvolt.

S ha ez sikerül, nem csak klienseinknek hoz megkönnyebbülést, s nekünk alkalmazóknak örömet, hanem egyben tisztelgés is Mentoraink és a Mester előtt.

Álljon itt egy videó, amit 2 évvel ezelőtt a Nemzetközi Bowen Terápia Hétre készítettek:

A videó szövege:

1916-ban megszületett egy ember, aki számtalan ember életét változtatta meg szerte a világon. Úgy hívták, Thomas Ambrose Bowen. Ő hozta létre azt a rendszert, amit úgy ismernek, hogy a Bowen Technika. Április 12-18-ig ünnepeljük az ő munkásságát a Nemzetközi Bowen Terápia Héten. Csatlakozz hozzánk!

Címke: