Miért működik a Bowen módszer?

A testünket sok ezer, tízezer, vagy még annál is több benyomás éri. Fények, hangok, érintések, ízek, szagok – és ehhez még hozzájön gondolataink áradó sokasága. A sok inger zúgva-zakatolva száguld át idegrendszerünkön, befolyásolva testünket és gondolatainkat.

S amikor valami nincs a helyén, nincs egyensúlyban, és megpróbáljuk kiigazítani, azzal szembesülünk, hogy a javításra, kiegyensúlyozásra törekedő cselekedeteink elvesznek a „zajban”.

Mi a megoldás? Hogyan tudjuk felhívni a test és az idegrendszer figyelmét arra, hogy valamin változtatni kéne, valahol egyensúly hiány van?

A válasz a kontraszt. Arra törekedni, hogy a test számára egy határozott, jól megkülönböztethető, erőteljes jelzést adjunk. Aztán hagyjuk, hogy felfogja, és hagyjuk működni, majd megpihenni, beállni az új egyensúlyi állapotba. Impulzus és szünet.

A Bowen kezelés során ezt tesszük. A finom mozdulatokkal jeleket adunk a testnek, majd szüneteket tartunk. Hagyjuk az ingerületet eljutni az idegrendszeren keresztül az agyba, megvárjuk a választ, és még tovább várunk. Majd újra küldünk egy jelet, újra várunk, s ez a kezelés folyamata.

Nem célunk addig nyomkodni a testet, míg már a végén semmit nem érez. Néha a kevesebb több. Lehet, hogy két mozdulat is elég lesz. Majd a test megmondja!

Egyszerű és hatékony.

Ezért szeretem a Bowen módszert! 🙂